week 7 | Festival

He Iedereen!

Nog maar een 2,5 week te gaan en dan ben ik weer op weg naar huis. Wat gaat het ineens allemaal ontzettend snel.
Deze week in het bijzonder, we hadden gisteren (zaterdag) eindelijk het festival waarover ik had verteld. Dus dat had heel wat voorbereidingen nodig van iedereen. Van de workshops, tot aankleding en fotografie iedereen was wel met een aspect van het festival bezig. In de tussentijd gingen de lessen natuurlijk gewoon door en hebben we nog een kunstles en eetproject gehouden in een andere gemeenschap waar de mensen het nog minder hebben dan hier. Dus laten we eventjes beginnen met de kunstlessen van deze week.

Afgelopen week was Piñata week hier in Atelier Favela. De kids hebben in groepjes zelf pinatas gemaakt. Vertrekkend vanaf melkpakken en plasticflessen hebben ze ieder een vorm gemaakt om daarna vol te plakken en te versieren. In de tussentijd hebben wij de pinatas gevuld met allerlei snoep. De meest prachtige creaties kwamen naar voor en ik heb zelfs de eer gehad mijn naam op een pinata te hebben! Toen kwam de laatste les, het grote moment. Eerst een levensgroot soort van ganzenbord gespeeld met allerlei opdrachten en daarna rammen op die pinatas. Ze waren zo stevig gemaakt dat het heel wat kracht en werk nodig had om kapot te springen zodat het snoep in de ronde vloog. Heerlijk om te zien wat een pit en plezier er in die kids zit.

Halverwege de week zijn we dan dus naar een andere gemeenschap gegaan, een uur met de tuktuk rijden. Met 4tjes erin en een hele hoop spullen om te knutselen en te koken. Eindelijk aangekomen op het einde van de wereld. Verder konden we echt niet gaan. Een hutje in een veld waar de gemeenschap samen komt. Kids in de meest prachtige jurken klaar om vlaggetjes te verven om de boel wat op te vrolijken. Ondertussen een deel van ons een lekker soepje maken zodat de kinderen en hun familie daar van konden genieten. En dit allemaal met lachende kinderen, een zonsondergang in the middle of nowhere. Onvergetelijk!
Eenmaal terug in het atelier, na 3 lekke banden van de tuktuk, doodop het bedje in gekropen. Klaar voor de volgende dag vol voorbereidingen voor het festival.

Na 2 volle dagen voorbereidingen was daar zaterdag eindelijk de dag. Vroeg op, na een nachtje lang werken voor flyers te ontwerpen voor de modeshow van een van de meiden hier.
Ik was ingedeeld om fotograaf te zijn, heerlijk om heel de dag blije gezichten te fotograferen.
Eerst even wat meer over het festival. Het was dus een recycle festival voor kids met 4 workshops, juwelen maken, muziek maken en spelen, tshirts bewerken en een interactieve workshop ivm ecologie. Daarnaast was er een tentoonstelling van de kunstwerken die de kids zelf hebben gemaakt in de lessen op de school. Er was een voorstelling van de capoeira, de modeshow van La Salomé, een band en een hoop plezier. De kids kregen lunch en drinken en een snack en werden van workshop naar workshop begeleid. De dag is prachtig verlopen, iedereen deed zijn ding en iedereen was gelukkig. De kids genoten met volle teugen en hebben prachtige dingen gemaakt en geleerd. Een mooie afsluiting van een geweldig project waar ik deel van heb mogen uitmaken.
Dat moest dan natuurlijk worden gevierd met een feestje met de vrijwilligers achteraf.

Dus geen weekend van busritten, mooie steden en spannende acties. Maar een weekend vol lachende kids, veel plezier met iedereen hier en een relaxende zondag als afsluiting van de week.
Het afscheid van de mensen hier begint beetje bij beetje. De grote groep die hier dus al een hele tijd zit begint langzaamaan te vertrekken. Morgen vertrekt de eerste, woensdag de volgende, dan zaterdag nog eentje (die er wat korter is dan mij), dan ben ik de volgende. Ondertussen gaat er nog eentje verhuizen en net na mij vertrekt er weer iemand. Maar dat word wel weer opgevangen door nieuwe vrijwilligers en dat proces is vandaag al begonnen met een nieuw meisje.

Nu op naar een nieuwe week, mijn laatste werkweek. Want ik wil natuurlijk nog wel een weekje relax aan het strand genieten van de zon en het eten, nadat we nog het laatste ding op mijn want-to-see-lijstje hebben gedaan volgend weekend. Dan is het op naar Ometepe!

Tot volgende week!
Abrazo. x

Advertenties
1 reactie
  1. Leny Westenberg zei:

    Hallo Loes,het is weer een heerlijk gezellig verhaal om te lezen.Zeker het festival was een feestje.
    Geniet nog van je laatste paar weken.
    Groetjes Leny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: